Eesti Nahakunstnike Liit. Sajajoon

17.02-8.03.2017

Olete väga oodatud Eesti Nahakunstnike Liidu näituse “Sajajoon” avamisele reedel, 17. veebruaril kell 17.00 Vabaduse galeriis. Näitus on avatud 17.02.-08.03.2017.

Nahakunstnike liidu näitus on pühendatud saja aasta möödumisele erialakoolituse algusest. 1917. aastal alustas Tallinna Kunsttööstuskoolis Eduard Taska juhtimisel tööd naha-, papi- ja köitetöökoda. Nahkehistööd tegid paljud meistrid ka varasematel sajanditel, kuid Taska loodud osakonna sünnist peale võime jälgida professionaalide süsteemset koolitamist, kus õppemetoodika hõlmab erialaoskuste vahendamise kõrval ka üldkunstilist teavet ja praktikat.

“Sajajoon” on teekond – protsess, kus nahakunstnikud on valinud enesele sobiva lähtekoha materjali iseloomu ja unikaalsuse eksponeerimisel. Olgu käivitajaks siis filosoofiline vaatenurk, nahaga seotud märksõna, materjali töötlemise/kaunistamise võte või kaasaegsete tehnoloogiliste ja tehniliste võimaluste raamistik.

“Sajajoon” on piki galerii seina pideva jadana kulgev ruutude (18×18 cm) rida, mis moodustub sajast loominguliselt töödeldud nahapinnast. Näitusel esineb 45 nahakunstnikku, tööd on eksponeeritud kunstnike sünniaasta järgi.

“Sajajoon” esitleb iga ruuduga kunstnike oskuste arsenali mitmekülgsust, sellega ka vaatajaskonnale materjali varjundirohkeid võimalusi avades.

Veel teavet:
Tiia Eikholm, info@nahakunst.ee, tel 5588938
Reet Varblane, reetvarblane@gmail.com, tel 55655014

Toetajad: Eesti Kunstnike Liit, Skineks OÜ