Andro Kööp. See linn on minu


22.11-11.12.2019

Olete oodatud Andro Kööbi “See linn on minu” avamisele Vabaduse galeriis reedel, 22. novembril kell 19. Näitus on avatud 23.11 – 11.12.2019.

Tänavu suvise Hausi galerii näituse „Punkbarokk“, varieeruva koosseisuga rühmituse Neoeksprepost – seekord osalesid Andro Kööp ja keraamik Urmas Puhkan – taasesinemise loosungiks oli maailma päästev suurlinlik mäslev ilu.
Ka Vabaduse galerii väljapanekust „See linn on minu“ ei õhku mitte ainult autori siirast usku suurlinna kui praeguse aja vaimu ja sellest tuleneva positiivse energia kandjasse, iga linnakodaniku loomepotentsiaali avamise võimalusse, vaid see usk on kandunud edasi ka mitmekesise tuleviku positiivsesse nägemusse.

Andro Kööp on tegutsenud kunstiväljal juba enam kui kolmkümmend aastat. Temast saab rääkida maali-, aga ka kujunduskunsti võtmes. Ehk teda on ikka huvitanud erinevad materjalid, meediumid, koodid, esteetika, et see siis, nagu ta koos mõttekaaslastega Neoekspreposti päevil 1990ndatel tavatses, ühte patta panna, kokku sulatada, hoolimata hea maitse ootustest ning peenetundelise esteetika normidest. Või kui ta jäi ka ühe meediumi, nagu näiteks maalikunsti juurde, siis on armastanud mängida selle piirides camp’i ja dekoratiivsete kujunditega, et siis sellest kokku vormida oma mitmekihiline maali-ilm ja sõnum.

Andro Kööp on võtnud oma maaliliste objektide aluseks grafiti – kõige linlikuma, ausama ja vahetuma visuaalse eneseväljenduse ning loonud selle põhjal esteetilisi objekte, fragmentidest terviknägemusi. Pealkiri “See linn on minu” on esitatud küll konstateeriva lausena, kuid esitatud energiast pakatav esteetiline tervik paneb seda vägisi mõistma kui rõõmuhõiset, mis on täis äratundmist ja rahulolu. Ehk midagi, mille nimel tuleb edasi elada.
Galeriid toetavad Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Liviko AS.

Lisainfo:
Reet Varblane, galerist
Tel: +372 5565 5014

Andro Kööp
E-post: andro@torpedo.ee